De ulike aktørene i Auk tar gjerne imot deg på besøk. Vi kan skreddersy forskjellig opplegg etter behov, for større eller mindre grupper. Under finner du litt info om hva de ulike aktørene kan tilby. Ta kontakt med oss - vi hjelper deg gjerne med å skreddersy din neste smaksopplevelse!

 
 
53178332_2234405970158637_3131524135130234880_n.jpg

Ølsmaking hos Stolt Bryggeri

Pakke 1 - Omvisning
Vi tilbyr omvisninger i samarbeid med Hjelseng Gård, ta kontakt på hjelseng.no for nærmere avtale.

Pakke 2 - Enkelt øl-kurs
Gjestene får en omvisning i bryggeriet samt en smak av 3 forskjellige øl.
Pris pr. kuvert 295,- Varighet omtrent 30 minutter.

Pakke 3 - Komplett øl-kurs
Gjestene får en omvisning i bryggeriet, innføring i bryggekunsten samt en smak av 5 forskjellige øl. Kan kombineres med servering av fingermat/snacks
Pris pr. kuvert 449,- uten bespisning - Varighet omtrent 1 time og 30 minutter.

 
Selvplukk av usprøyta bringebær på Vikanlandet.

Selvplukk av usprøyta bringebær på Vikanlandet.

Plukk dine egne bringebær

Hos oss kan du plukke store, flotte bringebær! Vi har og Stjørdal sin eigen, søte bringebærsort, Stiora. Du kan plukke bæra sjølv eller kjøpe ei ferdig plukka kasse.  

 
smak1.jpg

Nyt et godt måltid på Hjelseng Gård

På Hjelseng kan du nyte et smakfullt kortreist måltid i spennende omgivelser enten du kommer som kurs- og konferansedeltaker eller selskapsgjest. Vi tilbyr kaffe, kaker, lunsj og middag for grupper fra 10- eller opp til 70 personer.

 
melkeflaske-2 copy.png

Gårdsmelk på flaske

I Melkebua på Kilnes gård får du kjøpt gårdsmelk fra vår selvbetjente automat. Gårdsmelka er dagsfersk, fyldig og rund i smaken, og det nærmeste du kommer iskald melk rett fra melketanken.

 
cupping-tr.jpg

Kaffesmaking hos Langøra Kaffebrenneri

Elsker du kaffe? Er du nysgjerrig på nye kaffesmaker?
Bli med inn i Langøras nye kaffebrenneri, hvor dere får lære om kaffens reise fra bønne til kopp. Vi setter opp en “cupping”, hvor vi smaker oss gjennom forskjellige kaffetyper fra mange ulike land og områder. Cupping er en standardisert metode som brukes av kaffebransjen over hele verden for å smake og evaluere forskjellige kaffetyper. Dette er en morsom og sosial aktivitet hvor dere lærer å kjenne smaksforskjellene mellom de ulike kaffene.

 
KHE_8122.jpg

GÅRDSBESØK OG EN ULLEN HISTORIE

Hør historien om grå trøndersau, og hvordan/hvorfor vi tar vare på denne bevaringsverdige rasen. Elsker du ull? Liker du historie? Og kanskje du brenner for et biologisk mangfold akkurat som oss?

Besøk oss på Øfsti søndre, og hør om arbeidet med å ta vare på den historiske sauerasen med den fantastiske ulla. Vi tar dere med på veien fra lamming, beiting, sanking, saueklipping og til ferdig garn. Og vi tar dere med tilbake i tid - til munkene som hadde med seg ullsauer på sin vei til klosteret på Tautra. Vi serverer kaffe og vafler på stabburet mens vi forteller, og sender rundt ull og garn. Hvis dere vil får dere hilse på sauer og lam, og gi de en go´bit. Det er også muligheter for å ta en saufie.

Etter historiefortellingen får dere handle i Stabbursbutikken. Her er det både garn og skinn fra grå trøndersau, kjøtt fra gårdens grasfôra dyr og landlige interiørvarer.

 
45565685_1901997866562503_8553729473688633344_o.jpg

åpent gårdsbakeri

Velkommen til Eidum Gårdsbakeri. Her baker vi brød med rene og naturlige råvarer. Alt lages fra grunnen av uten kompromisser.
Vi har åpen kafé og bakeriutsalg tirsdag og fredag kl 13-17.

 
matfest1.jpg

Vedfyrt matglede

Den vedfyrte bakerovnen vår gir mange muligheter til spennende matlaging. Lag din egen pizza, stek pølse eller bli med og lag en bedre middag av bringebærbressert lam, grønnsaker og poteter. Eller kanskje her du fått en laks som du vil spise sammen med resten av turfølget på kvelden. Vi serverer godt drikke både mens vi lager maten, og når den skal spises. Og det er mange som bruker ventetida mens maten steker eller koker til skotthyll, en erketrøndersk sport som utøves inne på tunet.

Vi skaffer råvarer og legger til rette, og dere gjør så mye som dere vil eller har tid til av matlagingen. Så fikser vi resten, uansett om det er mye eller lite. Ta kontakt med oss om mulighetene, så finner vi fram til et opplegg som dere syns er spennende.