Øfsti Søndre

KHE_7968.jpg

STABBURSBUTIKKEN

Stabbursbutikken ligger i det nyoppussede stabburet, og inneholder både butikk, møtelokaler og kontor. Her kan dere sitte og nyte kaffen mens dere ser på geitene som beiter utenfor vinduet og endene som svømmer i gårdsdammen. I butikken selges først og fremst varer som er fra gårdens egne dyr som kjøtt, garn, skinn og egg – men det er også et utvalg av andre smakfulle varer og landlige interiørvarer. Foruten de faste åpningstidene så har vi også åpent på åpne dager i fellesskap med alle de andre gårdene som er med i nettverket langs fylkesvei 26, Route26. Vi har da åpent på Sommertråkk, Høstmarked og Julemarked.

GARN OG SKINN AV GRÅ TRØNDERSAU

En velfylt stabbursbutikk er lykken for den som leter etter mykt garn fra Grå Trøndersau. Lett å strikke med og varmt på kroppen -det varmer også litt ekstra siden du ved å strikke med dette garnet er med og bevarer den historiske, utrydningstruede rasen grå trøndersau. Skinnene fra sauene er veldig populære og det kan lønne seg å forhåndsbestille skinnene i enkelte perioder. Fargene varierer, og det gir alle skinnene sitt særpreg.

GRASFÔRA KJØTT

Vi er opptatt av å ta vare på jorda, og av at beitedyrene våre pleier kulturlandskapet i området rundt gården. Kjøtt fra grasfôra dyr er smakfullt og sunt, og det er også bra for dyrevelferd og miljøet. Vi selger kjøtt fra både kalv, lam og kje. På høsten er det mulig å bestille kasser med ferskt kjøtt, og vi selger også kjøtt/pølser i Stabbursbutikken hele året. 

VAKTELEGG 

Vakteleggene våre kan kjøpes i stabbursbutikken, eller bestilles via facebookside eller e-post.

LEIE AV MØTELOKALE

Vil dere samles på et annerledes og sjarmerende møtelokale? Da er stabbursloftet midt i blinken! Her er det plass til 20 personer, og det er videokanon/lerret her.


 • Stabbursbutikken – I Stabbursbutikken på Øfsti søndre får du kjøpt kvalitetsvarer, og det er hyggelig å sette seg ned med en kopp kaffe. 

 • Åpne gårdsdager – tre dager i året holder gården åpent sammen med de andre gårdene langs Route 26.

 • Bevaring av historiske husdyrraser – Øfsti søndre forteller gjerne om sitt arbeid med å ta vare på grå trøndersau og trønderfe – en levende del av Trøndelag sin historie.

 • Sjarmerende møtelokale på Stabburet – plass til 20 personer

 • Her bestiller du overnatting og henter ut nøkkelen til Øfstivollen – den første overnattingen langs vandreruta «Norge på tvers»

 

KHE_7749.jpg

opplevelser

GÅRDSBESØK OG EN ULLEN HISTORIE

Hør historien om grå trøndersau, og hvordan/hvorfor vi tar vare på denne bevaringsverdige rasen.

Elsker du ull? Liker du historie? Og kanskje du brenner for et biologisk mangfold akkurat som oss?
Besøk oss på Øfsti søndre, og hør om arbeidet med å ta vare på den historiske sauerasen med den fantastiske ulla. Vi tar dere med på veien fra lamming, beiting, sanking, saueklipping og til ferdig garn. Og vi tar dere med tilbake i tid - til munkene som hadde med seg ullsauer på sin vei til klosteret på Tautra.

Vi serverer kaffe og vafler på stabburet mens vi forteller, og sender rundt ull og garn. Hvis dere vil får dere hilse på sauer og lam, og gi de en go´bit. Det er også muligheter for å ta en saufie.

Etter historiefortellingen får dere handle i Stabbursbutikken. Her er det både garn og skinn fra grå trøndersau, kjøtt fra gårdens grasfôra dyr og landlige interiørvarer. 

Opplegget består av:

 • Innføring i historien til grå trøndersau, og hvordan vi tar vare på denne rasen i dag

 • Kjenne på råull, og ferdig ullgarn fra grå trøndersau

 • Servering av kaffe/te og vaffel på stabburet

 • Hilse på sauene, gi de en go´bit og ta en saufie (hvis dere har lyst)

 • Varighet: ca. 1 time.

 • Priser: kr. 250,- per deltaker, eller kr. 2500,- for grupper mindre enn 10 personer.

 • Anledning til å handle i Stabbursbutikken etter historiefortellingen

 • Les mer om Øfsti søndre på www.ofsti.no


 
ofsti2019.png
 

Kontaktinfo:

Øfsti Søndre
Sørsidevegen 671
7514 STJØRDAL

+47 932 69 433

www.ofsti.no

Facebook

e-post: marit@ofsti.no

 
KHE_8058.jpg